
Dušené zauzené plecko s mrkví
Recept pro 6 osob
Doba pečení, dušení, uzení cca 60 minut
Ingredience :
1 kg vepřová plec bez kosti v celku
600 g mrkve
1 cibule
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
olej, sůl, pepř, voda
Maso zbavte tuku a nakrájejte na plátky. Plátky osolte a opepřete. Ohnivou lornu Fiery Pot dejte nad oheň, nechte chvíli rozehřát, poté na dno nalijte trochu oleje, nechte rozehřát a poté vložte plátky masa a opečte z obou stran. Přisypte nadrobno nakrájenou cibulku a mírně ji osmahněte společně s masem. Pak maso podlijte vodou, přidejte nové koření a bobkové listy a uzavřete lornu. V průběhu dle potřeby podlévejte vodou aby se maso nepřipalovalo. Asi po 30 minutách přidejte k masu očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka. Před koncem můžete přidat lžíci másla pro zjemnění. Podávejte s pečivem nebo vařeným bramborem.
Dobrou chuť