Dušené zauzené plecko s mrkví

 

Recept pro 6 osob

Doba pečení, dušení, uzení cca 60 minut

 

Ingredience :

 

1 kg vepřová plec bez kosti v celku

600 g mrkve

1 cibule

6 kuliček nového koření

3 bobkové listy

olej, sůl, pepř, voda

 

Maso zbavte tuku a nakrájejte na plátky. Plátky osolte a opepřete. Ohnivou lornu Fiery Pot dejte nad oheň, nechte chvíli rozehřát, poté na dno nalijte trochu oleje, nechte rozehřát a poté vložte plátky masa a opečte z obou stran. Přisypte nadrobno nakrájenou cibulku a mírně ji osmahněte společně s masem. Pak maso podlijte vodou, přidejte nové koření a bobkové listy a uzavřete lornu. V průběhu dle potřeby podlévejte vodou aby se maso nepřipalovalo. Asi po 30 minutách přidejte k masu očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka. Před koncem můžete přidat lžíci másla pro zjemnění. Podávejte s pečivem nebo vařeným bramborem.

Dobrou chuť