
Hovězí guláš z ohnivé lorny
Recept pro 6 osob
Doba přípravy 15 min. + 1 - 1,5 hod na vaření
Ingredience :
1 kg hovězího masa - kližka
1 kg cibule
6 stroužků česneku
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
drcený pepř
sůl
drcený kmín
80-100g konzervovaného rajského protlaku
1-2 lžíce červené sladké papriky
majoránka
špetka tymiánu
feferonka dle chuti
rostlinný olej
V ohnivé lorně Fiery Pot rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte sladkou papriku a za stálého míchání nechte maximálně půl minuty zasmahnout. Přidejte na kostky nakrájené maso a osmahněte, aby se maso zavřelo ze všech stran. Posypte drceným pepřem, drceným kmínem, solí, přidejte nové koření, bobkový list, tymián a feferonku. Opékejte maso několik minut než maso začne pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso podlijte vodou tak, aby se dusilo. Přidáme rajský protlak a důkladně promícháme. Průběžně kontrolujeme aby se nám nevyvařila voda z lorny. Až bude maso měkké, dle potřeby guláš zahustíme, nebo necháme odpařit přebytečnou vodu. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Podáváme s chlebem.
Dobrou chuť