Hovězí guláš z ohnivé lorny

 

Recept pro 6 osob

Doba přípravy 15 min. + 1 - 1,5 hod na vaření

 

Ingredience :

 

1 kg hovězího masa - kližka

1 kg cibule

6 stroužků česneku

3 bobkové listy

8 kuliček nového koření

drcený pepř

sůl

drcený kmín

80-100g konzervovaného rajského protlaku

1-2 lžíce červené sladké papriky

majoránka

špetka tymiánu

feferonka dle chuti

rostlinný olej

 

V ohnivé lorně Fiery Pot rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte sladkou papriku a za stálého míchání nechte maximálně půl minuty zasmahnout. Přidejte na kostky nakrájené maso a osmahněte, aby se maso zavřelo ze všech stran. Posypte drceným pepřem, drceným kmínem, solí, přidejte nové koření, bobkový list, tymián a feferonku. Opékejte maso několik minut než maso začne pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso podlijte vodou tak, aby se dusilo. Přidáme rajský protlak a důkladně promícháme. Průběžně kontrolujeme aby se nám nevyvařila voda z lorny. Až bude maso měkké, dle potřeby guláš zahustíme, nebo necháme odpařit přebytečnou vodu. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Podáváme s chlebem.

Dobrou chuť