Kuře na slanině

 

Recept pro 4 osoby

Doba přípravy 30 + 60 min. vaření

 

Ingredience :

 

2 polívkové lžíce olivového oleje

1 velké kuře- zhruba 1,8 – 2,2 kg naporcováno na 8 kusů

6 plátků prorostlé slaniny, nakrájet

2 cibule, nakrájet

2 větvičky rozmarýnu

800 g konzervovaných rajčat

2 x polévková lžíce červeného nebo bílého vinného octa

1 polévková lžíce cukru

500 ml kuřecího vývaru

svazek kadeřavé petrželky

 

Rozehřejte olej v ohnivém hrnci Fiery Pot, osmažte kuřecí maso až je kůže zlatá na všech stranách. Jakmile je každý kus hotov, vyjměte ho na talíř. Oheň pod hrncem rozhrňte aby byl menší, přidejte slaninu do ohnivého hrnce a pozvolna opékejte až se tuk rozpustí a ze zbylých kousků budou křupavé lupínky. Vyndejte je děrovanou lžicí a dejte ke kuřecím kouskům. Do hrnce přidejte cibuli a rozmarýn. Smažte 5-10 minut, dokud cibule nezměkne, poté vraťte kuře a slaninu do hrnce společně s rajčaty, octem, cukrem a vývarem.

Přiveďte k varu, přikryjte a vařte 40-50 min, dokud kuře nezměkne- zkontrolujte na stehýnku, v případě potřeby dochuťte. Při vaření průběžně kontrolujte stav tekutin v ohnivém hrnci. V případě potřeby dolejte vodu, aby nedocházelo k připalování pokrmu. Podávejte s pečivem nebo pečenými brambory.

Dobrou chuť