Kuře na chilli a koriandru

Recept pro 4 osoby

Doba přípravy 30 + 30 min. vaření

Ingredience :

2 polévkové lžíce rostlinného oleje

2 cibule, oloupané, najemno nakrájené

4 hřebíčky

2 stroužky česneku, oloupané, nakrájené

2 kardamonové lusky

30g čerstvě nastrouhaného zázvoru

1 skořice

1 bobkový list

1 lžička mletého koriandru

1 lžička mletého chilli

sůl a čerstvě namletý černý pepř

750g nakrájených kuřecích prsou na kousky

4 rajčata nasekaná na kousky

200 ml kuřecího vývaru

2 červené chilli papričky na drobno nasekané

1 lžička cukru

Umístěte ohnivou lornu Fiery Pot nad oheň, třeba na grilovací mřížku vašeho grilu a rozehřejte rostlinný olej. Přidejte nadrobnou nakrájenou cibuli, hřebíček, česnek a kardamonové lusky a 2-3 minuty smažte. Poté přidejte zázvor, skořici, bobkový list, mletý koriandr a chilli papričky a smažte další 3-4 minuty.

Přidejte kuřecí maso osolte a dochuťte čerstvím namletým pepřem. Kuřecí maso nechte zatáhnout a 8-10 minut opékejte ze všech stran. Přidejte nasekaná rajčata, kuřecí vývar, chilli a cukr. Přiklopte horním dílem ohnivé lorny a nechte 6-10 min dusit. Poté se přesvědčte, zda je kuřecí maso již hotové. V případě nutnosti podlejte vodou, aby nedošlo k připálení jídla.

Podávejte posypané hrstkou čerstvě nasekané koriandrové natě, nakrájenými chilli papričkami a jako přílohu uvařenou rýži basmati či čerství chléb.

Dobrou chuť