
Kuře na chilli a koriandru
Recept pro 4 osoby
Doba přípravy 30 + 30 min. vaření
Ingredience :
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
2 cibule, oloupané, najemno nakrájené
4 hřebíčky
2 stroužky česneku, oloupané, nakrájené
2 kardamonové lusky
30g čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 skořice
1 bobkový list
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého chilli
sůl a čerstvě namletý černý pepř
750g nakrájených kuřecích prsou na kousky
4 rajčata nasekaná na kousky
200 ml kuřecího vývaru
2 červené chilli papričky na drobno nasekané
1 lžička cukru
Umístěte ohnivou lornu Fiery Pot nad oheň, třeba na grilovací mřížku vašeho grilu a rozehřejte rostlinný olej. Přidejte nadrobnou nakrájenou cibuli, hřebíček, česnek a kardamonové lusky a 2-3 minuty smažte. Poté přidejte zázvor, skořici, bobkový list, mletý koriandr a chilli papričky a smažte další 3-4 minuty.
Přidejte kuřecí maso osolte a dochuťte čerstvím namletým pepřem. Kuřecí maso nechte zatáhnout a 8-10 minut opékejte ze všech stran. Přidejte nasekaná rajčata, kuřecí vývar, chilli a cukr. Přiklopte horním dílem ohnivé lorny a nechte 6-10 min dusit. Poté se přesvědčte, zda je kuřecí maso již hotové. V případě nutnosti podlejte vodou, aby nedošlo k připálení jídla.
Podávejte posypané hrstkou čerstvě nasekané koriandrové natě, nakrájenými chilli papričkami a jako přílohu uvařenou rýži basmati či čerství chléb.
Dobrou chuť