Ohnivá krkovička

 

Recept pro 6 osob

Doba pečení, dušení, uzení cca 60 minut

 

Ingredience :

 

1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku

12-14 stroužků česneku

2 cibule

šálek masového vývaru

80- 100g rajčatového pyré

olej, sůl, pepř, vodu

 

Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky. Plátky lehce naklepte, maso osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem z osmy stroužků a potřete olejem a nechte rozležet.

Mezitím pokrájejte cibuli, feferonky a zbylé stroužky česneku na plátky. Postavte ohnivou lornu Fiery Pot nad oheň a nechte rozehřát. Poté do lorny nalijte olej, nechte rozehřát a vložte plátky masa a opečte z obou stran. Maso dejte stranou na jednu polovinu lorny. Na druhou stranu lorny nasypte nadrobno nakrájenou cibuli, feferonku a nakrájený česnek a krátce osmahněte. Maso rozložte na cibuli po celém obvodu ohnivé lorny, přidejte rajčatové pyré, zalijte vývarema dolijte vodou. Vše lehce promíchejte a zakryjte. Maso v průběhu kontrolujte a dle potřeby dolévejte vodu aby nedocházelo k připalování jídla. Podávejte s opečenými brambory nebo pečivem.

Dobrou chuť