Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny

Recept pro 6 osob

Doba přípravy 30 min + 120 min.

Ingredience :

1,5 kg vepřového bůčku s kostí

6 menších cibulí

2 polévkové lžíce dijónské hořčice

1 polévková lžíce kuchyňské kamenné soli

1 polévková lžíce čerstvě drceného pepře

2 polévkové lžíce medu

3 čerstvé chilli papričky

5 sušených chilli papriček

5 bobkových lístků

1 čajová lžička drceného kmínu

hrstka čerstvého tymiánu

Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a nechte rozehřát tak na 180 stupňů. Poté bůček dejte kůží dolů podlijte teplou vodou, přidejte bobkové listy a sušené chilli papričky. Přiložte cibule a zavřete lornu horním dílem. Průběžně kontrolujte, aby byl v lorně dostatek tekutiny proti připálení.

Ve skleněné misce smíchejte hořčici, med, nasekané čerstvé chilli papričky, pepř a sůl. Když je bůček skoro měkký, potřete ho touto marinádou a dále pečte kůží nahoru dorůžova. Průběžně přelévejte kůži výpekem a udržujte dostatečné množství tekutiny proti připálení. Bůček podávejte nakrájený na plátky s pečenou cibulí a ozdobte čerstvím tymiánem. Přelijte štávou a jako přílohu nakrájejte čerstvý křupavý chléb.

Dobrou chuť