
Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny
Recept pro 6 osob
Doba přípravy 30 min + 120 min.
Ingredience :
1,5 kg vepřového bůčku s kostí
6 menších cibulí
2 polévkové lžíce dijónské hořčice
1 polévková lžíce kuchyňské kamenné soli
1 polévková lžíce čerstvě drceného pepře
2 polévkové lžíce medu
3 čerstvé chilli papričky
5 sušených chilli papriček
5 bobkových lístků
1 čajová lžička drceného kmínu
hrstka čerstvého tymiánu
Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a nechte rozehřát tak na 180 stupňů. Poté bůček dejte kůží dolů podlijte teplou vodou, přidejte bobkové listy a sušené chilli papričky. Přiložte cibule a zavřete lornu horním dílem. Průběžně kontrolujte, aby byl v lorně dostatek tekutiny proti připálení.
Ve skleněné misce smíchejte hořčici, med, nasekané čerstvé chilli papričky, pepř a sůl. Když je bůček skoro měkký, potřete ho touto marinádou a dále pečte kůží nahoru dorůžova. Průběžně přelévejte kůži výpekem a udržujte dostatečné množství tekutiny proti připálení. Bůček podávejte nakrájený na plátky s pečenou cibulí a ozdobte čerstvím tymiánem. Přelijte štávou a jako přílohu nakrájejte čerstvý křupavý chléb.
Dobrou chuť