
Ratatouille - francouzská zeleninová specialita
Recept pro 4 osoby
Doba přípravy 10 + 30 min. vaření
Ingredience :
4 menší cukety
2 větší lilky
2 – 3 papriky různých barev
5 větších rajčat
7 lžic olivového oleje
4 nakrájené stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce cukru
1 lžíce červeného vinného octa
2-4 hrsti čerstvé bazalky
Nakrájejte lilky, cukety a papriky na kousky. Rajčata spařte v horké vodě tak na půl minuty a pak zchlaďte studenou vodou. Poté jdou rajčata lehce zbavit šlupky. Dejte ohnivou lornu či hrnec na oheň, nechte rozehřát a nalijte 4 lžíce olivového oleje. Začněte opékat lilek, cuketu a papriky ze všech stran do zlatova. Zeleninu poté vyndejte a přilijte do lorny zbytek oleje a osmažte nakrájenou cibulku. Přisypte česnek a za moment vmíchejte ocet, cukr a rajčata s trochou bazalky. Nakonec nasypte do ohnivé lorny všechnu opečenou zeleninu, osolte, opepřte a vařte něco okolo 5 min. Podávejte s bagetou nebo jiným pečivem a posypané čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť