Zapečené a zauzené brambůrky s anglickou slaninou, bazalkou a černými olivami v ohnivé lorně

Recept pro 6 osob

Doba přípravy 25 + 50 min.

Ingredience :

2 kg nejlépe nových malých brambor

300 g anglické slaniny nařezené na plátky

1 dcl nejlépe olivového oleje

150-200g vypeckovaných černých oliv

2 větší paličky kvalitního česneku

2 limetky

1 hrst čerstvých listů bazalky

1 polévková lžíce čerstvě namletého černého pepře

2 polévkové lžíce hrubé mořské soli

12 listů ledového salátu

Brambory omyjeme kartáčkem a opláchneme. Do skleněné mísy nalijeme olivový olej, přidáme šťávu z limetek, čerstvě namletý pepř, hrubou sůl, listy čerstvé bazalky, oloupané stroužky česneku, černé olivy a nakonec brambory a vše spolu promícháme. Poté srolujeme plátky slaniny. Brambory přesypeme z mísy do ohnivé lorny, rozprostřeme a proložíme srolovanou slaninou. Podlijeme vlažnou vodou a dáme na gril. Při teplotě 180-200 stupňů pečeme dozlatova. Průběžně kontrolujeme stav tekutiny v lorně a případně doléváme teplou vodu, aby nedošlo k připalování. Posypeme čerstvou bazalkou a podáváme s listy ledového salátu.

Dobrou chuť