
Zapečené a zauzené brambůrky s anglickou slaninou, bazalkou a černými olivami v ohnivé lorně
Recept pro 6 osob
Doba přípravy 25 + 50 min.
Ingredience :
2 kg nejlépe nových malých brambor
300 g anglické slaniny nařezené na plátky
1 dcl nejlépe olivového oleje
150-200g vypeckovaných černých oliv
2 větší paličky kvalitního česneku
2 limetky
1 hrst čerstvých listů bazalky
1 polévková lžíce čerstvě namletého černého pepře
2 polévkové lžíce hrubé mořské soli
12 listů ledového salátu
Brambory omyjeme kartáčkem a opláchneme. Do skleněné mísy nalijeme olivový olej, přidáme šťávu z limetek, čerstvě namletý pepř, hrubou sůl, listy čerstvé bazalky, oloupané stroužky česneku, černé olivy a nakonec brambory a vše spolu promícháme. Poté srolujeme plátky slaniny. Brambory přesypeme z mísy do ohnivé lorny, rozprostřeme a proložíme srolovanou slaninou. Podlijeme vlažnou vodou a dáme na gril. Při teplotě 180-200 stupňů pečeme dozlatova. Průběžně kontrolujeme stav tekutiny v lorně a případně doléváme teplou vodu, aby nedošlo k připalování. Posypeme čerstvou bazalkou a podáváme s listy ledového salátu.
Dobrou chuť