Zauzené kuřecí paličky s chilli v ohnivé lorně

 

Recept pro 6 osob

Doba přípravy 30 min. + 20-30 min. vaření

Ingredience :

12 ks kuřecích paliček

12 menších sušených celých chilli papriček

1 polévková lžice provensálského koření 

1 čajová lžička čerstvě mletého pepře

2 polévkové lžíce rostlinného oleje

5 větších stroužků česneku nakrájených na plátky

2 polévkové lžíce bílého suchého vína

3 polévkové lžíce čerstvě nastrouhaného kořenu zázvoru

3 polévkové lžíce medu

3 polévkové lžíce kvalitní sojové omáčky

 

Nejprve si připravíme marinádu. Ve skleněné míse smíchejte všechny připravené ingredience a vložte do této směsi kuřecí paličky, přikryjte mísu a uložte do chladu marinovat až jednu hodinu.

Dejte předehřát ohnivou lornu na mřížku grilu a dbejte na to, aby se dodržela teplota 180 stupňů působící na ohnivou lornu. Poté vložte marinované kuřecí paličky do lorny a nechte zasmahnout ze všech stran. Poté podlejte teplou vodou a uzavřete lornu. Průběžně kontrolujte, aby nedošlo k odpaření vody z lorny a případně jí průběžně dolévejte. Nezapomeňte, aby marináda měla v době servírování hustší konzistenci. Po přibližně 30-40 minutách by paličky měli být již hotové a lze je servírovat polité marinádou z lorny. Dochuťte solí, pepřem či drceným chilli.

Můžete podávat s pečenými bramborami, který si můžete současně připravovat přímo v ohni zabalené v alobalu s kouskem másla, nebo podávejte s lepivou rýží a nebo jen s pečivem či chlebem.

Dobrou chuť